FAQ

FAQ

Kan een elektrische ruis of een andere transmissies veroorzaken dat de Lodar ongewenst begint te werken?

Nee, we gebruiken een digitaal coderingssysteem, de ontvanger moet een specifieke code ontvangen van de zender. Anders werkt deze nooit.

 

Kan elke andere zender werken op mijn ontvanger?

Nee, elk systeem is individueel gecodeerd

 

Welke batterijen worden er gebruikt?

De Standaard zender maakt gebruik van 1 x 9V PP3 Alkaline batterij / De Mini Zender werkt op 2 x 6v CR2032 knoopcellen / De IP-zender maakt gebruik van 4 x 1,5 V AAA Alkaline batterij / Alle bedieningen worden inclusief batterijen geleverd.

 

Zijn er twee systemen, één voor 12 Volt en één voor 24 Volt?

Nee - de ontvanger werkt van 8 volt tot 40 volt

 

Hoe lang gaat de batterij van de zender mee?

Dat hangt af van het gebruik ervan, maar bij dagelijks gebruik ongeveer 4 en 6 maanden. Voor de Mini Zenders met 2 stuks 6 Volt batterijen is dat bij dagelijks gebruik ongeveer tussen de 3 en 5 maanden.

 

Hoe weet ik wanneer de batterij vervangen met worden?

De operationele bereik wordt korter dan is het tijd om de batterij te vervangen. U heeft dan niet direct een nieuwe batterij nodig omdat het systeem ook et een korter bereik nog steeds functioneert.

 

Interfereer dit systeem met andere hulpdiensten systemen?

Nee, Hoe dan ook, het digitale codering systeem houdt controle over de interferentie.

 

Hoe lang duurt het om een dubbele functie (4 uitgangen) Lodar aan te sluiten?

4 bevestigingsbouten, 4 aansluitingen! Dat is relatief eenvoudig. Ga naar "Downloads" en bekijk de bedrading instructies.

 

Zal extreme hitte of kou effect hebben op de Lodar?

Het systeem is getest tot - 10°C en tot + 85°C. Uit de praktijk blijkt dat het zal werken in koudere omstandigheden tot - 30°C, maar het bereik zal iets minder worden.

 

Wat gebeurt er als ik mijn zender verlies?

Neem contact op met de persoon die u het apparaat verkocht of met via deze website, onder vermelding van het model-en serienummer van de ontvanger. Een nieuwe zender kan naar u onderweg zijn de zelfde dag nog.

 

Voldoet de apparatuur aan alle industriële standaarden?

Ja. We krijgen alle noodzakelijke goedkeuringen van de landen waar we Lodar verkopen.

 

Wat is het maximale bereik?

Wij garanderen een minimale bereik met elk model, hoewel je misschien wel een grotere afstand kunt bereiken, het hangt af van de omstandigheden. Voor volledige informatie over elk model verwijzen wij u naar de specificaties deze zijn te vinden bij de verschillende producten. Het maximale bereik met een standaard product is 80 meter, of een speciale met 300 meter, hoewel met behulp van een antenne het bereik met vrij zicht nog eens uitgebouwd kan worden.

 

Is Lodar waterdicht?

De IP Serie Zender en ontvangers zijn volledig waterdicht volgens IP67. Dit betekent dat ze kunnen worden ondergedompeld onder 1 meter water gedurende 1 uur zonder dat het water binnendringt.