Werking van afstandsbedieningen

Werking 

FET schakeling

De 9200 serie en de 9300 serie van Lodar zijn gekenmerkt door een hoge industriële kwaliteit. In plaats van gebruikelijke relais, beschikken deze series over MOSFET technologie. MOSFET schakelen, in tegenstelling tot relais, contactloos en met een lagere warmteontwikkeling. Bij het schakelen ontstaat geen vonk die de contacten verslijt. Door de inzet van MOSFET is het mogelijk, dat de 9200 serie en de 9300 serie tot 15 A per uitgang schakelen kunnen.

 

Draadloze breedband (Serie 92)

De 9200 serie van Lodar gebruikt een draadloze breedband op 433,92 MC onder het gebruik van 16 miljoen veiligheidscodes. Het werkt tot 60 meter afstand van de ontvanger. Dit bereik is toereikend voor de meeste mobiele toepassingen. Als er veel systemen op een kleine oppervlakte in gebruik zijn, kan het nooit tot een verkeerde bediening komen. In het ergste geval is het mogelijk dat het systeem tijdelijk niet werkt. De 9200 serie is een standaard oplossing met een uitstekende prijs- en prestatie verhouding.

 

Draadloze small band (Serie 93)

De 9300 serie van Lodar gebruikt een draadloze small band op 434 MC op 15 vooraf gedefinieerde frequenties en met het gebruik van 16 miljoen veiligheidscodes. Het werkt tot 300 m afstand van de ontvanger. Omdat het system op 15 vooraf gedefinieerde frequenties werkt is het mogelijk, 15 systemen simultaan te gebruiken zonder een negatieve invloed van elkaar. De 9300 serie is vooral geschikt als er een grote reikwijdte nodig is of voor het parallel gebruik van meerdere systemen op een kleine oppervlakte.

 

Master output

Master betekent, dat er naast de werk outputs bovendien nog een uitgang aan de ontvanger zit, de zogenaamde master uitgang. De master uitgang kan op twee verschillende manieren geprogrammeerd worden. U schakelt de master uitgang, zodra u de groene knop in drukt en het systeem blijft actief totdat u het systeem met de rode knop uitschakelt. De tweede mogelijkheid is, dat de master uitgang automatisch inschakelt zodra u een functie inschakelt. Met het gebruik van een master uitgang kunt u b.v. een werklamp in- en uitschakelen terwijl u andere functies gebruikt. Lodar systemen met 2 functies kunnen met en zonder master besteld worden. Vanaf 4 functies is de master uitgang standaard.