Oplossingen

Toepassingen


Aanhangwagen kieper

Hier is een hydraulische cilinder aangesloten op een Lodar draadloze bedieningssysteem. De set is gekoppeld aan een hydraulisch elektrisch ventiel en aan de hydrauliek pomp. Tijdens het bedienen van één van de twee functies schakelt het ventiel en wordt de pomp bekrachtigd. De master output is in deze situatie gekoppeld aan een relais dat de voeding op de pomp regelt. Deze aanhangwagen kieper is vaak terug te vinden als agrarische sector toepassing maar ook bij infrastructurele werkzaamheden wordt deze combinatie vaak toegepast. 

TLODA000000_203


Berging en transport

De beschikking over het juiste gereedschap is essentieel, een industriële lier invulling voor dagelijks en vaak meermaals gebruik. Hier is een Lodar draadloze set aangesloten om het werk eenvoudiger te maken. Daarnaast is overzicht ook een vaak aangedragen argument om een draadloze bediening toe te passen op een lier systeem. Het gemak en het overzicht maakt het werk veilig, en dit is in de transport- en berging wereld erg belangrijk. Het werken langs drukke wegen maakt de werkplek van de sleepdiensten spannend genoeg. In dit voorbeeld is de hydraulische lier door middel van hydraulisch elektrische ventielen aangesloten op de ontvangstkast. Wanneer de berger zou werken met een elektrische lier kan de draadloze ontvanger rechtstreeks worden aangesloten op de relaiskast. Naast de lier is het laadplateau ook doormiddel van hydrauliek te bewegen (schuiven en kantelen). Ook deze bewegingen worden door de Lodar set draadloos bediend. In deze configuratie is een 6 functie systeem geïnstalleerd. Één bediening en één ontvanger voor alle bewegingen.   

TLODA000000_202


Tractor en kipper

Het wisselen van een trailer naar een kipper, ploeg of waterwagen vergt tijd en wordt door de elektrische aansturing ervan lastiger te combineren met verschillende tractoren. Door toepassing van een Lodar draadloos systeem, bestaande uit zender en ontvanger, zijn extra aansluitingen niet meer nodig. Door een beperkt aantal draden naar de trailer is de kans op storing gering. Voor de bouwer van agrarische machines heeft het als voordeel een kortere installatietijd en zijn voertuigen flexibele inzetbaar. Dat is dubbel voordeel. Hiermee is het mogelijk om eenvoudig een andere tractor voor de trailer te plaatsen die geavanceerde aansturing heeft. Alle functionaliteiten van de trailer zijn dan altijd bedienbaar en beschikbaar. De kipper in deze toepassing is geschikt voor grond, zand en andere landbouwproducten. Met draadloos bediening worden de hydrauliek cilinders van zowel de kipper als de klep aan de achterzijde van de bak aangestuurd. De afstandsbediening heeft 4 functie toetsen die respectievelijk op en neer, klep open en klep dicht bedienen. Deze agrarische toepassing komt op veel grondverzet machines voor maar is daarnaast ook toepasbaar in de meest uiteenlopende combinaties waar minder handelingen gewenst zijn.

TLODA000000_206


Truckmixer

Deze truckmixer wordt doormiddel van een Lodar afstandbediening bediend. In de betonindustrie en civiele techniek is het leveren op het juiste moment en op de juiste locatie essentieel. Veilig en overzichtelijk werken op en rond een bouwplaats is een pree. De handzender die hier gebruikt wordt is handzaam, scholbestendig en waterdicht. Eigenschappen die goed samen gaan met de toepassing waarin deze gebruikt worden. Deze bediening geeft de cementwagen de mogelijkheid om eenvoudig, schoon en veilig aan de slag te kunnen.   

TLODA000000_204


Kolkenzuiger en reiniger

Deze combi kolkenzuiger is een voertuig met diverse milieu reiniging systemen. Functies naast het ledigen van putten of kelders, zijn het doorspuiten of reinigen van rioolbuizen. De drukknoppen op de Lodar draadloze afstandsbediening activeren de diverse pompen die de hiervoor genoemde functies activeren. De bediening maakt het voor de bestuurder mogelijk dicht bij het werk te staan, om goed te kunnen zien wat er gebeurd. Dit maakt adequaat reageren mogelijk. De verkregen flexibiliteit komt de veiligheid en het bedieningsgemak ten goede. Flexibiliteit in de reiniging branche is essentieel omdat elke put anders is en de situatie altijd beheersbaar moet zijn en blijven. Een Lodar draadloze bediening ondersteunt deze flexibiliteit en beheersbaarheid.

TLODA000000_201